Vergoedingen
- De meeste ziektekostenverzekeraars vergoeden (een deel van ) de kosten van de integratieve psychotherapie.
Deze vergoedingen komen uit de aanvullende verzekering.
Bij vergoedingen uit de aanvullende verzekering geldt geen eigen risico. Een verwijzing van de huisarts is niet nodig.
De vergoeding valt onder de noemer ‘alternatieve geneeswijzen’ en wordt hierbinnen benoemd als ‘behandeling overige psychosociale therapie’, ‘behandeling psychotherapie’ of ‘behandeling integratieve psychotherapie’.
De hoogte van de vergoeding is afhankelijk van de verzekeraar en van de door u afgesloten polis. Bij de vergoeding kunt u letten op het bedrag dat per kalenderjaar wordt vergoed en ook op het bedrag dat per bijeenkomst wordt vergoed.
Deze vergoeding is mogelijk door mijn lidmaatschap van beroepsverenigingen:
de VIT (Vereniging van Integraal Therapeuten) en de NVECP (Nederlands Verbond voor ECP-houders).
Op basis van mijn ECP (Europees Certificaat voor Psychotherapie) ben ik lid van de NVECP en de EAP (Europese Associatie voor Psychotherapie).
- Een vergoeding kan ook geregeld worden via uw leidinggevende, personeelszaken of de arbo-dienst of bedrijfsarts van het bedrijf waar u werkt.
Veelal betreft het dan klachten die de uitvoering van uw werk (gaan) belemmeren.
- U kunt de gemaakte kosten voor ‘integratieve psychotherapie’ ook als bijzondere ziektekosten op uw belastingaangifte aftrekken.
Als u kiest voor ‘integratieve psychotherapie’ bij mij en u hebt geen mogelijkheden tot vergoeding dan kunt u de kosten en werkwijze bij mij vergelijken met gesprekken elders. Ik bied u gesprekken van 60-70 minuten per bijeenkomst. De gangbare tijd elders ligt veelal rond de 45 minuten.